Thursday, December 1, 2016

Eesti rulluisukalender on hõredavõitu?

Kui teistel vastupidavusaladel - jooksmises ja rattasõidus - on kevadest sügiseni võistluste kalender nii tihe et on raskusi ürituste valimisega, siis rulluisutamises on seis vastupidine - üritusi on nii vähe, et kõigil võistlustel on kohal praktiliselt kõik alaga tegelejad.

Kui üritusi on väga vähe (aastal 2015 oli Eestis kõigest 5 suuremat rulluisuvõistlust), kannatab selgelt kogu spordiala - ei teki juurde harrastajaid, sest õiget väljundit ei ole ja ammugi ei teki juurde massiliselt noori huvilisi. Käies näiteks sel aastal vaatamas ka lastesõite, mis sõidetakse enne maratone, oli seis Eestilaste osas ikka väga tagasihoidlik. Seevastu Lätist oli alati kohal piisavalt suur hulk lapsi ja mõned neist sõitsid ka väga kiiresti.

Ilmselgelt selline halamine asja paremaks ei muuda ja nii hakkasimegi tegutsema, et tulevikus ei oleks vaja enam muret tunda rulluisuvõistluste vähesuse pärast. Mõte probleemi lahendamiseks tekkis tegelikult juba reedel 13. mail kell 13.00 TTÜ parklas ja sealtmaalt alates on järjest tehtud tegevusi, et 2017 kalender oleks natuke sisukam ja 2018 kalender veelgi sisukam.

Mida täpsemalt omalt poolt välja pakume, sellest saab täpsemalt rääkida juba järgmise nädala lõpus ja siis juba päris konkreetselt kuupäevade, kodulehe jm taustal. Täna saab vaid öelda, et väga tegus aasta on olnud alates 13. mai kella 13.00-st, sest kui teed midagi suurt esimest korda elus, on igal sammul palju avastamist :)

Maailma suurima, Berliini rullimaratoni, start

No comments: