Thursday, May 11, 2017

101

Jah, 101 on see päevade arv, mis jääb selle aasta minu kõige tähtsama võistluseni - Tartu rulluisumaratoni stardini. Piisavalt pikk päevade arv, et veel heasse rulluisuvormi saada, samas piisavalt lühike, et mingeid suuremaid pöördeid ette võtta.

Tänane seis (s.t. sportlik vorm) lühidalt öeldes, on vilets. Kõige viletsam, mis minu elu jooksul üldse olnud on. Ma ei tea selle kõiki põhjuseid veel, aga pean lähiajal teada saama kui soovin 101 päeva pärast konkurentsivõimeline olla.

Peale viimast rulluisuvõistlust eelmisel pühapäeval ja sellele vahetult järgnenud 10-tunnist reisi koju olen viimased 3 päeva nii väsinud olnud, et pole tahtunud ega jõudnud suurt midagi teha ning alles täna ongi plaanis esimene korralikum trenn sel nädalal. Tõsi, selle viimase rulluisuvõistluse rada oli raske, märgatavalt raskem kui Tartu rullimaratoni rada, aga see veel ei peaks tähendama, et viimase tõusu otsas oli sõna otseses mõttes "surm silme ees." Õnneks on Eestist kaugemal võisteldes üks hea positiivne asjaolu, mis aitab ka "surm silme ees" momente ära lahendada - publiku väga toetav kaasaelamine ja seda nii neile, kes sõidavad kiirelt kui neile, kes võistluse lõpus vaevu edasi liiguvad.

Ühesõnaga - tänasest saan spordirajale tagasi ja teen järgmiseks 101 päevaks esimese olulise muudatuse - peamiseks joogiks saab järgmise 101 päeva jooksul olema vesi, kõrvale jäävad kõik teised joogid (v.a. hommikuti 1 tass kohvi). Varasem kogemus on näidanud, et sellisel muutusel on positiivne mõju!

Võistluskeskus Baselis, Swiss Skate Touri
avaetapil
PS. Swiss Skate Touri avaetapist tuleb ka pikem jutt - seal oli äge võistlus ja lahe reisiseltskond - aga natuke läheb jutu kokkupanekuga veel aega :)


No comments: