Monday, May 29, 2017

83

Viimased kolm päeva on olnud rulluisupäevad ja seejuures väga erinevad.

Laupäevaks oli küll väga mitmeid ja väga erinevaid plaane alates kas Emumäe või Ümber Harku järve jooksust ja lõpetades kaugemate rulluisuvõistlustega, aga kui laupäeva hommikul üles ärkasin, tundus kõige parema plaanina hoopis minna trenni Rakverre ja rullitada trassil Rakvere-Vinni-Rakvere (18 km). See on ideaalne koht rulluisutamiseks - hea asfalt, vähe liiklejaid, peaaegu kogu trassi ulatuses kerged tõusud-langused. Igatahes kui järgmisel korral Rakverre satun, on rulluisud kindlalt kaasas ja selle päeva trenn toimub Rakvere-Vinni teel!

Peale rullitamist sai päev jätku spordilainel - Rakvere lähistel Neeruti mägedes toimus Rattabaasi rattakross - osavõtjateks need, kes valdavad maastikurattasõitu kõrgemal tasemel. Isegi võhikul oli lahe sellist sõitu vaadata rääkimata sellest et ka pealtvaatajatel söödeti kõht täis :)


Pühapäev jätkus rulluisulainel. Ilm oli ka muidugi selleks ääretult sobiv - veel kell 7 õhtul oli Pirital sooja 23 kraadi ja päike paistis. Trenn siis tavapärases asukohas - Lillepi pargis. Sõitsin igaks juhuks vähe (10 km), sest esmaspäevaks oli planeeritud tehnikatrenn ja ma ei teadnud ette kui väsitavaks see trenn osutuda võib.

Ja siit jõuamegi järjega tänase päeva ja tehnikatrennini Lillepi pargis. Kuna mul on tekkinud rulluisutamisega seoses kõrged eesmärgid ja peale Tartu rulluisumaratoni plaanin minna kahekuulisele Euroopa-turneele maratone läbima igal nädalavahetused 26. augustist kuni 15. oktoobrini, siis on vaja tuua oma treeningute protsessi olulisi muutusi, et tulemused paremaks läheksid. Üks oluline muutus on saada tehniliselt märgatavalt paremaks sõitjaks ja selle eesmärgi täitmine algas tänasest tehnikatrennist. Trenn keskendus kahele elemendile - esimene pool optimaalsele sõiduasendile, mille käigus sõitsime koos treeneriga 10 km ja teine pool rulluisusprindi stardi harjutamisele, et peale stardipaiku rullidega võimalikult kiirelt hoog üles saada. Nüüd saan järgmise 2 nädala jooksul samu elemente iseseisvalt viimistleda, siis vaatab treener üle ja kui tänased tehnikaelemendid on omandatud, saab minna edasi - üks suurem asi, mis ees ootab, on kurvitehnika õppimine näiteks.

Kui homme õhtul on asfalt kuiv, siis kell 19:00 algab suurem ühistreening Saku Suurhalli ees; kui ei ole, siis homme puhkan rullitamisest.


See nädal saab veel palju rullitada ja nädala finaaliks minu jaoks saavad olema pühapäevased Lääne-Virumaa lahtised meistrivõistlused rulluisutamise eraldistardi sõidus Vinni-Rakvere 9 km.


No comments: