Wednesday, June 21, 2017

Hädad käivad ikka mööda inimesi

Mul oli selleks nädalaks üks suurem spordialane plaan - joosta 22. juunil Pärnumaal poolmaraton. Kunagi ammustel aegadel olen poolmaratone mitmeid kordi jooksnud, aga viimastel aastatel nii pika distantsini jõudnud ei ole kahjuks.

Marathon100 andmebaasist leidsin isegi ühe tulemuse kaugetest aegadest:

1:28:39 Andres Keba, 1974 M18-19 Vändra maraton (21 km) 14.08.1993

Kui siiani on see võistluste hooaeg alates aprilli algusest kuni möödunud laupäevase Ostrava sõiduni läinud tervise mõttes ilusasti, s.t. haigused pole ühtki võistlust seganud, siis nüüd läheb teisiti. Juba möödunud laupäeva õhtul peale Ostravas toimunud Open 10 km sõitu oli kuidagi väsinud olek ja pea valutas, aga ei midagi väga hullu. Kehvemaks läks pühapäeva hommikul kui saabus tugev kõhuvalu, mis kestis õhtuni välja, lisaks tuli veel ka palavik 37,5. Sellises olekus terve päev reisida Tšehhi-Poola-Eesti ei olnud väga lihtne. Palavik küll kaua ei kestnud, aga nõrk olek vältas veel ka esmaspäeval ja teisipäeval ning alles täna lähen esimesse kergemasse trenni peale laupäevast võistlust. Selge on see, et sellises olekus võiksin küll minna rulluiskudel kasvõi maratoni omas tempos läbima, aga poolmaraton joostes käiks üle jõu - pole mõtet minna lihtsalt läbima ja kehva kohta saama ning ennast surmani ära väsitama.

Seega - jätkame rulluisutamise lainel. Täna Tallinnas, homme Pärnus, ülehomme Riias, peale seda Leedus, siis Cesises ja uuesti Tallinnas - tuleb nädal, kus saab käia paljudel erinevatel uisuradadel!

Naised MK-etapi stardi ootuses 17.06.17

No comments: