Monday, June 19, 2017

Rulluisutamise MK-etapil Ostravas

Kauaoodatud reis rulluisutamise MK-etapile Ostravasse algas möödunud reedel Tallinna lennujaamast kui kohtusime oma väikese reisiseltskonnaga kell 12.00 et kõik koos järjest läbida turvakontroll, võtta üks salat ja kohvi ning suunduda Vilniuse lennule. Leedu pealinnas väike peatus ja kohe edasi Warssawisse. Poola pealinna lennujaamast rendiauto ja täiskäigul suund 400 km kaugusel asuva Tšehhi linnakese Ostrava poole.

Olles kohale jõudnud ja maandunud Park Inn hotelli, oli varsti käes aeg väikseks õhtusöögiks ja võistluseelseteks jookideks (vastavalt kellele milline jook parima sõidu tagab järgmisel päeval!). Kusjuures Ostrava südalinna peatänav oli üllatavalt elav - kõik kohad inimesi täis, muusika käis valjult ja lõbus oli :) Lahe õhtu enne järgmise päeva suurt võistlust!

Laupäevane ilmaprognoos ei olnud eriti sobiv rulluisuvõistluse jaoks - vihm, tugev tuul ja +12 kraadi. Kui teinekord on juhtunud, et ilmaprognoos eksib, siis seekord nii ei läinud - täpselt nii nagu lubatud, ilm ka oli.

Võistluskeskuse esine väljak enne starte

Põhiprogramm algas kell 14:00 MK-etapiga sportlastele, distantsi pikkuseks oli 33 km. Stardis oli lisaks välismaistele kuulsustele ka Eesti sõitja Kert. Kogu reisiseltskond elas Kerdi sõidule algusest lõpuni raja kõrval kaasa ja see oli vägev sõit! Meie sõitja suutis sõita esimeses grupis kuni finišini välja ja saavutas enda kõigi aegade parima koha MK-sarja etappidel - 8-nda. See oli nii emotsionaalne ja positiivne sõit, et peale finišit oli ka endal tunne nagu oleks maratoni lõpetanud :)

MK-etapi start

Aga meie stardini oli veel natuke aega - 10 km Open oli planeeritud kella 16:00-ks. Kuna rada oli jätkuvalt märg, tuli rulluiskudele alla kruvida vihmarattad, siis väike soojendus ja paar minutit enne 16:00-i oligi käes aeg joonele asuda.

Võrreldes viimaste startidega oli minu seekordne plaan kiiremini sõita ja maksimaalne pingutus teha ja seetõttu kui stardis ringi vaatasin, võtsin orientiiriks ühe Läti sõitja, kes mind Tabasalu poolmaratonis 6 päeva tagasi oli võitnud 6,5 minutiga, et temaga võiks jõuda koos sõita kui tõsisemalt pingutada.

Start! Ja kohe pikk lauge tõus, mis venitas võistlejaterivi kohe pikaks. Esimene ring läks väga kergelt, ilmselt selle pärast et ei pannud kohe täiskäiku sisse, aga lätlane oli ikka tagapool. Teise ringi alguses sõitis lätlane minust hoogsalt mööda ning oli sobiv hetk tema tuulde võtta. Ja niimoodi koos sõites sõitsimegi võistluse lõpuni, eestpoolt tuli selg ees sõitjaid omajagu vastu viimase 2 ringi jooksul. Kuna ringide ajad läksid järjest kiiremaks, läks viimasel kahel kilomeetril kohati ka üpriski raskeks, aga vastu pidasin. Finišis ei hakanud lätlase vastu spurtima, sest ta oli vedanud distantsi jooksul rohkem kui mina ja nii tundus ebaaus teda ära võita.

Open-distantsi läbimise aeg 21:46 ja oma vanuseklassis 2. koht. Antud hetkel ja antud rajal ma kiiremini poleks jõudnud sõita, 100% minust jäi rajale.

Minu rullid vihmaratastega enne starti minekut

Rulluisulaagrid läksid pärast võistlust mahakandmisele, tuleb osta uued. Ise olin ka täiesti läbi, peale saunas käimist olin ka nagu "uus inimene." Ning nagu ikka - võistlusjärgsel õhtul tuleb linnaga põhjalikumalt tuttavaks saada, seega ka teadmised Ostravast on nüüd täiesti uued :)

Pühapäeval reisisime sama teed koju tagasi nagu reedel olime võistluspaika tulnud: Ostrava - Warssawi - Tallinn.

See oli äge reis - meie kolmene seltskond oli fantastiline, tulemused olid suurepärased, nalja sai palju, tekkisid mõned uued rullitamisega seotud ideed ning mis kõige olulisem, nimi "estonska Keskpaik" oli iga ringi lõppedes suurel ekraanil ja teaudstaja jutus sees!

Nüüd 2 päeva puhkust ja siis jätkub juba valmistumine uuteks võistlusteks. Kusjuures järgmine võistlus mis on plaanis, on vist väike üllatus kõigi jaoks, aga sellest saab kuulda juba mõne päeva pärast (võistlus ise toimub veel sel nädalal ja ei ole seotud rulluisutamisega).

bye-bye, Ostrava

No comments: