Sunday, January 7, 2018

2018.a. võistluste kalender

Aasta algus on õige või täpsemalt öeldes viimane aeg planeerida ära võistlused kevadest sügiseni. Miks viimane aeg kui esimese võistluseni on veel mitu kuud aega? Aga sellepärast et kui lennupiletid varakult ära osta ja majutus ka mitu kuud varem ära broneerida, hoiab aasta lõikes nii palju raha kokku, et selle eest saab päris mitu paari uusi uiske osta :)

1. Võistlushooaja avamiseks sobib minu meelest ideaalselt rulluisutamise poolmaraton Berliinis 8. aprillil. Eelmine aasta sai kevadisest Berliini poolmaratonist samuti osa võetud, seega on eesootavast selge pilt olemas. Lennupiletid said ka juba eelmise aasta novembris ostetud ja registreeriminegi tehtud, nii et minek kindel.

2. City Skate Basel - Šveitsi rullituuri avaetapp 6. mail. Ka tuttav sõit eelmisest aastast - ühe suure tõusu ja suure langusega linnaring, kuhu tahaks kindlasti minna.

3. Barcelona rulluisu poolmaraton - 13.mai. Minu jaoks uus sõit, aga sobib ideaalselt kalendrisse.

4. Tartu Rattaralli 62 km distants 27. mail. Kui aus olla, siis maanteeratta ostmise üks põhjuseid oli ka see, et olen aastaid tahtnud osaleda Tartu Rattarallil, aga ilma maanteerattata sinna asja ei ole :)

5. Certina Inline Race - Šveitsi tuuri II etapp 8. juunil, tegemist poolmaratoniga linnaringil. Seal ma ei ole küll varem osalenud, aga vaadates eelmisel aastal seda sõitu video vahendusel, tekkis kindel soov aastal 2018 ka ise stardis olla.

6. Sempachersee Inline Skating 10. juunil. Šveitsi tuuri III etapp. 8-10 juuni on Šveitsis hästi planeeritud - reede võistlus, laupäev puhkepäev, pühapäev võistlus.

7. Ostrava MK-etapi raames korraldatav 10 km fitness-sõit 16. juunil. Vana tuttav, kus on käidud kahel koral ja tuleb ka edaspidi iga aasta minna kui see on vähegi võimalik!

8. Hella Hamburg halbmarathon 1. juulil - German Inline Cupi osavõistlus. Ei ole varem osalenud, aga sobib samuti hästi kalendrisse ja tuleb minna.

9. 28. juuli - 10 km õhtune sõit Berliinis mis toimub Berliini Ööjooksu raames. Mulle meeldib sõita Berliinis ja meeldib ka 10 km distants - seega ideaalne kombinatsioon!

10. * Rullituuri etapp augusti alguses. Kuna Rullituuri kalendrit ei ole veel täpselt teada, aga augusti alguses on alati etapp olnud (viimati Jõgeval), siis sooviks sellel etapil osaleda. Kui seda etappi ei ole, tuleb vaadata mingi asendus, mille leiab samuti kindlasti.

11. Tartu Rulluisumaraton 26. augustil. See on kindel üritus kalendris, olnud nii juba väikeste eranditega alates 2008.a.-st.

12. Pamplona Puente Skate Marathon Hispaanias 9. septembril. Varasemalt ei ole osalenud, aga vaadates võistlust eelmisel sügisel otseülekandena, tekkis ka soov osaleda ja juba sel sügisel on võimalik teekond kaugele maale ette võtta.

13. Berliini rulluisumaraton 15. septembril. Nagu Tartu rulluisumaratongi, on Berliin nö. "kohustuslik" üritus igale rulluisutajale.

14. Oktoobrisse mahub ka veel 1-2 sõitu (variandid on Prantsusmaal, Hispaanias) - aga need plaanid saab teha natuke hiljem.

Jääbki üle ainult kevadet oodata et saaks võistlustega
peale hakata!
Seega siis ca. 15 võistlust kokku 7 kuu peale. Kui Eestis tuleb sobivatel aegadel üritusi, siis kalender kindlasti täieneb 2-3 võistluse võrra. Samuti võib juhtuda, et mõni huvitav välissõit tuleb kavva juurde - eks siis ole näha!

No comments: