Saturday, January 27, 2018

Kehv algus tähendab ilusat lõppu?

Niisiis - kehva algusega oma ümbermaailmareisiplaanides saan kohe hakkama :) Järgmisel teisipäeval toimuma pidanud lend Prantsusmaale ja sealt edasi Saksamaale lükkub edasi - s.t. et lennupiletite raha läheb vastu taevast ja reis ise on mõneks ajaks edasi lükatud. Sellest on muidugi kahju aga vahel juhtub elus asju mis sunnivad oma plaane muutma ükskõik kui valus see ka ei oleks.

Aga kas kehv algus tähendab seda et ka edasised plaanid ei pruugi eriti hästi õnnestuda? Ei pruugi tingimata. Toon siinkohal ühe näite. Täpselt 8 aastat tagasi, 26. jaanuaril 2010.a. asutasime oma ettevõtte. Algul tundus kõik positiivne - teadmised olid olemas, kliendikontakte tundus ka piisavalt olema, tahtmist oli väga palju ... aga mitte kuidagi ei saanud kulusid-tulusid tasakaalu ja teadagi kummas suunas see balanss kaldu oli. Lõpuks sai paika pandud kuupäev - 2011.a. 23. juuni - et kui selleks ajaks ei hakka tulud kulusid ületama, tuleb kasvõi osalise ajaga palgatööle tagasi minna. Aga kuna see palgatöö perspektiiv tundus nii halb, siis mingist hetkest 2011.a. veebruaris-märtsis hakkasid asjad paremaks minema; tekkisid esimesed päris suures tellijad ja 23.06.2011 oli seis juba piisavalt hea, et ei olnud enam vajadust palgatöö peale mõelda.
Täna kui ettevõtte asutamisest on möödas 8 aastat, on kliente ja töid nii palju nii Eestis kui mitmes muus riigis, et peamine mure on selles, kuidas tellimused täidetud saaksid. Seega siis - väga raske algus on aastatega asendunud tööde rohkusega.

Ning nii tuleb ka ümbermaailmareisi plaanidega teha - läks üks plaan aia taha, tuleb kohe varsti järgmine ja eks siis hiljem ole näha kui kaugele kokkuvõttes välja jõuab!

Ei jõua ära oodata, millal uuesti Istanbuli
reisida saab!

No comments: