Wednesday, July 4, 2018

Sportimine pidavat tooma pähe häid mõtteid

Nüüd kus sporditegemisel on fookus ajutiselt (no vähemalt pooleks aastaks) natuke muutunud ja ühekski võistluseks valmistuda ei ole vaja, tekkis esmaspäeva õhtul toimunud trenni käigus uus idee - prooviks iga trenni käigus jõuda vähemalt ühe reaalselt elluviidava ettepanekuni mis kas suurendaks tulusid või vähendaks kulusid. Sportimine pidi ju kuhjaga häid mõtteid pähe tooma ja nüüd kus mõneks ajaks on peamine fookus spordiradadel pandud kulgemisele mõõdukas tempos, ongi hea võimalus lasta mõtetel vabalt lennata!

Esmaspäeva õhtuse trenni rada

Ülesanne tundub esmapilgul ju väga lihtne - neid asju/tegevusi millega enda (ettevõtetes) tulusid suurendada või kulusid vähendada peaks olema ju piisavalt palju ... ja nii hakkasingi esmaspäevases 1 tund ja 28 minutit kestnud trennis mõtlema ning trenni lõpuks oli ka esimene ja päris vägev idee käes - hakata edaspidi igal tööpäeval 8 tundi tööd tegema - see 8 tundi on puhas tööaeg. Jah, tundub lihtne, aga kes teevad suures osas peaga tööd - pange kell käima ja vaadake palju tööpäeva lõpuks kokku tuleb. Minul üle 6 tunni küll ei tule - lihtsalt nii palju on erinevaid häirivaid tegevusi koguaeg kaasas - alates mõttetutest kõnedest (potentsiaalsete) tellijatega kellelt kunagi reaalset tellimust ei tule, muidugi sotsiaalmeedia oma pidevate teavitustega, kohvijoomine, söömas käimine jne jne - neid tegevusi mida ei saa liigitada otseseks tööks on ikka uskumatult palju.

Arvestades et aastas on ca 230 tööpäeva, annaks 2 tundi päevas juurde 460 töötundi aastas - see on 11,5 töönädalat. Meeletu efekt. Järgmistes trennides proovin järgmiste uute ideedeni jõuda mida siin saaks teiega jagada :)

No comments: