Tuesday, September 24, 2019

Terveks oleks vaja saada. Kiiresti

Nagu selle aasta kõikvõimalikest hädadest veel vähe oleks, jäin 5 päeva enne Berliini rulluisumaratoni haigeks. Kurgus on tunda, et kõik pole korras, nina kinni ja ajab köhima. Ühesõnaga - ei midagi liiga positiivset kui silmas pidada, et juba täpselt 4 päeva pärast samal ajal peaksin olema rajal ja pool maad olema sõidetud ...

Mida siis teha saan, et võimalikult heas konditsioonis laupäeval kell 15:30 rulluiskudel 42,2 km läbimist alustada? Päris puhata neid päevi ei saa, tööl tuleb ikka edasi käia. Mida teha saab, on see, et tööpäevi alustada hiljem, s.t. hommikuti magada nii hästi välja kui võimalik - see on varasemalt palju kaasa aidanud kiiremale tervenemisele.

Kurgu- ja köharohud läksid kohe peale kui esimesed ilmingud haigusest paistma hakkasid. Samuti soodavesi paar korda päevas 30 minutit enne sööki - see on varasemalt mind kõige rohkem aidanud.

Ja ega rohkem suurt midagi teha olegi - tuleb lihtsalt loota, et laupäevaks on hea enesetunne saabunud ja saab 42,2 km läbimist nautida niipalju kui see maratoni juures võimalik on :)


Kõige rohkem kahju on sellest, et kõik selleks nädalaks planeeritud maratonieelsed rattatrennid jäävad tegemata ja sellevõrra on maratonil jälle raskem.

Vaatame siis, mis laupäeval välja tuleb ...


5 comments:

heikkik said...

Kas Pirital oligi kõnd plaanis või juba haigus andis tunda?

Andres said...

Jah, Pirital oli kõnd plaanis, tundus sobivat ideaalselt maratoni ettevalmistuskavasse, siis oli veel väga hea enesetunne

Margit Partei said...

Loodan, et saad terveks. Parimat Berliinis!

Andres said...

Aitäh!

Andres said...

Ja ongi selleks korraks "Berliinis käidud" - haigus võtab iga päevaga pöördeid juurde ja kui juba arstid arvavad, et lennukiga sõit on oluline risk kõrvadele sellise nohu korral, siis tuleb sel korral kahjuks laupäevast maratoni ekraani vahendusel vaadata.

Eks siis saab varsti jälle Berliini piletid ära osta - kevadel ju aprilli alguses kohe poolmaraton tulemas :)