Sunday, June 12, 2011

Tehnikatrenn uiskudel

Eilne teine trenn keskendus uisutehnikale. Sõitsin pulsiga 120-125 Pirital Lillepi pargis 4x2,5 km püüdes säilitada niipalju kui võimalik enda ideaalset rulluisuasendit. Aega läks täpselt 30 minutit. Leidsin enda jaoks hea asendi paar nädalat tagasi ja efekt on vägev: sama kiiruse juures on pulss 20 võrra madalam - see on suur vahe. Muidugi nõuavad esialgu uue asendi puhul seljalihased aega, et pikemaid sõite vastu pidada.

Uisud, millega sõidan, on toodud kõrvaloleval pildil. Harrastaja uisud Rollerblade 100 mm ratastega. Mugavad sõita ja sellistega sõidetakse ka Tartu Rullimaratonil vabalt esisaja hulka.

Aga kuidas enda asendit korrigeerisin ? Laske end põlvedest poolistuvasse asendisse, nii et justkui väike amort oleks sees. Kui hoiate põlvedest jäika asendit, tulevad pikapeale vigastused, sest «korjate» sedasi kõik asfaldikonarused üles.

Edasi asetage sirged käed kõverdatud põlvedele. Just sedasi leiate optimaalse kehaasendi. Seejärel pange käed seljale ja muudkui sõitke. Kui pikal sõidul ära väsite, siis just seesugusel meetodil saate parima kehaasendi taas kätte (Lauri Koort, Postimees 01.06.11)

No comments: