Friday, July 4, 2014

Ilus hooaja algus seljataga. Kuidas edasi?

See hooaeg on kulgenud omamoodi huvitavalt. Kõige olulisemal, ajal kui käis peamine ettevalmistustsükkel hooajaks (märtsi lõpust mai alguseni), olin ühe kummalise haiguse küüsis ja õieti harjutada ei saanud ehk täpsemalt öeldes piirdusid sportlikud liigutused jalutamisega kuni 3 km päevas. Maikuus aga algasid kohe võistlused ja võtsin selle riski, et maksku mis maksab, teen kuni jaanipäevani maksimumiga kõik kaasa ja siis vaatame edasi. Liiga palju on varasematel aastatel analoogsete kohtade peal alla antud ja et mitte enam seda kehva tunnet kogeda, mis allaandmisega kaasneb, tegin seekord (jõuga) teistmoodi.

Võistlustele eelnev ja võistluste vaheline periood möödus peamiselt lühikeste trennidega (nii ratas, rulluisutamine kui jooksmine), kus peamine komponent olid kiirendused. Ja tuleb tunnistada, et see, Kerdi poolt koostatud, kava toimis väga hästi ning kuu jooksul kavas olnud viiest võistlusest kolm andsid ootustele vastavad tulemused (Ruila rattakross, Raplarull, Narva Energiajooks), üks ületas kõvasti ootusi (Ostrava MK-etapi raames 10 km sõit) ja üks ebaõnnestus (katkestamine Viitnal). Ja kiiruse sain rullidel tõesti üles, viimane võistlus Ostravas lähenes keskmine kiirus juba ohtlikult 30 km/h - ni. Samas, arvestades, et hooajaks ettevalmistus oli väga konarlik, oli ka jaanipäevaks selge, et nüüd tuleb võistlemistest väike paus teha ja hakata lõpuks ka trenni tegema, et suve teisel poolel ja sügisel järgmisele tasemele tõusta, seda eelkõige rulluisutamises.

Uus treeningtsükkel saigi alguse sellest esmaspäevast ja näeb järgmise 8 nädala jooksul ette 6-7 tundi rulluisutamist nädalas, täpsemat spetsiifikat ei hakka lahti kirjutama, sest nagu ikka, täpsed treeningplaanid mis on treeneri poolt tehtud, on konfidentsiaalsed. Kui sajab vihma, asendub rulluisutamine kas jooksmise või rattasõiduga ning mõned väiksemad jooksu- või rattavõistlused tulevad ka kavasse sisse, et emotsiooni pidevalt üleval hoida. Näiteks on tulemas ju Südasuve Maraton Võsul 12. juulil, Vormsi Rattakross 20. juulil ja Rakvere Ööjooks 16. augustil. Nendest 3-st vähemalt 2 võiks sobivas tempos läbida.

Aga 8 nädalase tsükli finaaliks kujuneb kahtlemata Tartu Rullimaraton 23-24 augustil - esimesel päeval sprint ja teisel maraton ning sealt edasi 31 augustil Tallinna Rullimaraton ning loodetavasti ka 27 septembri Berliini Rullimaraton. Kui mitte Berliin, siis septembris on võimalik kõrgel tasemel võistelda rullitamises veel nii Prahas kui Sveitsi rullituuri raames ja kindlasti ka mujal Euroopas.

Meenutus eelmisest aastast 

No comments: