Monday, July 7, 2014

Nädalavahetus rulluiskudel - laupäeval 42,5 km Lillepi pargis ja pühapäeval EMT Rullituur Pärnus

Möödunud nädalavahetus kuulus rulluisutamisele. Lõpuks olid kätte jõudnud uisutamiseks ideaalselt sobivad ilmad ning see tuli ka ära kasutada.

Laupäevaks olin endale planeerinud pika otsa ja rullidel tähendab pikk ots minu jaoks maratonidistantsi läbimist. Muidugi võib ka rohkem (sportlaste pikk ots on vahel ka 70 km), aga praegu on maraton paras distants. Lillepi pargis tähendab maraton 17 ringi ja see teeb kokku 42,5 km. Minek oli ideaalilähedane ja ühtegi vähegi raskemat momenti ei tekkinudki. Võib isegi öelda, et tegemist oli trenniga, mis andis energiat juurde. Sõitsin ka muidugi rahulikult, aeglasemale sõidule aitas kaasa ka tuulesuund, mis seekord ei olnud soodne. Tunne oli tegelikult nii hea, et tundus, et samamoodi jätkates oleks võinud ka 100 km ära sõita. Kahju tegelikult, et Eestis pikemaid kui 42 km pikkuseid võistlusi ei korraldata. Aga neid on siis võimalik kaugemalt otsida :)

Pühapäeval olid paljud rulluisuhuvilised leidnud tee Pärnusse, kus toimus EMT Rullituuri neljas etapp. Erakordseks tegi etapi asjaolu, et võistlus toimus Pärnu kesklinnas ja võistluskeskus oli samas kohas kus see on Jüri Jaansoni 2 Silla Jooksul. Kuigi Pärnu võistlust minu isiklikus võistluskalendris ei olnud, tuli sellele erakordsele sündmusele loomulikult kohale minna - ega siis iga päev ju kesklinnas uisutada ei saa ning sealt see loogiline jätk tuli, et osaleda tuleb seekord Rahvarullil.

Vaadanud natuke maratonisõitjaid, oligi juba võimalus ise rullid alla panna, et enne Rahvarulli starti niisama tund aega mööda Pärnu kesklinna ringi sõita. Kui tõsised sportlased olid maratoni lõpetanud ja natuke vähem sportlased poolmaratonile startinud, oligi käes Rahvarulli start ja 11 km Pärnus võis alata. Vot see oli lahe sõit - kõik sõitsid omas tempos, mingit rabelemist ega vehklemist ei olnud - tõeliselt fun sõit. Ja 11 km läks nii kiirelt, et ei saanud arugi. Julgen soovitada kõigile, kes soovivad Rullituuril osaleda, aga võistelda väga ei taha.

Rahvarullijad stardis
Foto autor: Gea

No comments: