Friday, November 28, 2014

Milline spordiala sobiks rulluisutamist täiendama?

Viimasel ajal on saanud asjatundjatega natuke arutatud teemal - millised alad sobivad rulluisutamist täiendama. Rulluisutamine on iseenesest väga lahe ala, aga on ka mõned väiksed miinused - sobivaid sõitmiskohti on väga vähe ning sõita tuleb kas suhteliselt lühikesel ringil või mingit lõiku edasi-tagasi ning ka kliima seab omi arvestatavaid piiranguid.

Talve osas on selge - kas võimaluse korral uisutamine jääl (minule see huvi ei paku, kuna Tallinnas ja lähiümbruses võimalused puuduvad) või uisustiilis suusatamine (selleks on võimalusi piisavalt). Näiteks klassikalises stiilis suusatamine ja jooksmine ei anna ka teadjamate arvates rulluisutamise mõttes midagi juurde, pigem vastupidi.

Suve osas tundus alguses natuke keerulisem, aga järeldus saabus vägagi kiiresti - eraldistardist maanteesõidud. Lisaks sellele, et töötavad sarnased lihased nagu rulluisutamisel, on tegemist ideaalse tahtejõu arendamise treeningute/võistlustega ning mis veel lisas plusspunkte - võistlused toimuvad Tallinnas ja lähiümbruses kolmapäeviti. Filter temposõidu karikasari siis täpsemalt. Kui see plaan nüüd realiseerub, saab Filtri karikasari ühe esikümnesse pürgiva sportlase oma võistlustel osalema + üks tavaharrastaja tuleb osalejate ridu täiendama.

Rattaid veel olemas ei ole, seetõttu ka pilti tänase loo juurde ei tule, aga see olukord võib juba üsna varsti muutuda.

4 comments:

ullarparnat said...

Miks siis jääl uisutamine ei meeldi? Peaks isegi huvitavam olema kui rullitamine.

Andres said...

Sest Tallinnas ega lähiümbruses kusagil sõita ei saa. Kui võimalusi oleks, sõidaks hea meelega

ullarparnat said...

Nõmme spordikeskusesse tehakse midagi, aga ei tea kui suur plats tuleb.

Andres said...

Siin üks video eilsest Adavaeres: https://www.facebook.com/video.php?v=784417351614518&set=vb.148417991881127&type=2&theater

On küll stiilne ala