Thursday, April 2, 2015

Hakkame valima uut jõusaali

Kuigi kuukaart Spartas kestab veel 3,5 nädalat, oleme vaikselt hakanud valima oma jõutreeninguteks uut jõusaali. Olen Sparta jõusaalis käinud juba 2,5 aastat - esimene jõusaalikülastus toimus 2012.a. detsembris kuid juba mõni kuu tagasi hakkas tunduma, et uus jõusaal on vaja leida. Siis sai kas laiskusest või mingil muul põhjusel seda küll kevadeni edasi lükatud, aga nüüd on aeg käes.

Valik on muidugi lai. Esimesed kohad, mis kohe meelde tulevad: Golden Club, Audentes, Arctic Sport, MyFitness (Kristiines). Audenteses olen 1 korra käinud - jättis sümpaatse mulje, ülejäänud eelpool toodud jõusaalides ei ole siiani käinud.

Mille järgi uut jõusaali valime (tähtsuse järjekorras):
- jõusaalis peab olema hea õhu kvaliteet ja korralik ventilatsioon;
- trenazööride ja tõstevahendite valik;
- et ei oleks pidevat ülerahvastatust;
- jõusaal ei meenutaks hommikuti vanadekodu võimlat;
- asukoht, parkimisvõimalused.

Praegu tundub meie valik kalduvat Arctic Spordi kasuks, kus jätkata oma jõusaalitreeninguid. Aga ilmselt teeme nii, et käime 1 korra nö. proovitrennis ära kõigis kohtades, mis silma on hakanud ja võimaliku uue jõusaalina pildil on - siis on lihtsam otsustada.

Kui küsida, et miks on üldse vastu suve vaja hakata valima siseruumides treenimise võimalusi, siis sellele on lihtne vastus. Kuna üks eesmärk on pidevalt füüsiliselt tugevamaks saada, siis seda väljaspool jõusaali teha väga lihtsalt ei saa ning suvel, eriti palavate ilmadega, on jahe jõusaal ju ideaalne trennipaik.

Aga niikaua kui Sparta jõusaali kuukaart veel kehtib, oleme vähemalt kolmel korral nädalas siin raskusi tõstmas ja võibolla satume vahel ka edaspidi vahelduseks Spartasse.

Lätis, õunapuu all J
Foto autor: Gea

No comments: