Thursday, January 28, 2016

28.01.2016

See nädal on trenni mõttes kergem ehk nö. puhkusenädal. Kui eelmise nädala viimases jõusaalitrennis olin seeriate lõpus nii läbi, et enam lihtsalt ei jõudnud harjutust korralikult lõpuni sooritada, siis selle nädala kava on ca. 50% eelmise kahe nädala mahust.

Miks üldse nii palju jõutrenni teha? Minu nägemus on lihtne - kui elad linnas ja füüsilise töö võimalused on piiratud, siis sisuliselt ainuke võimalus jõudu juurde saada on jõusaalist. Ja iga normaalne mees peaks ju tugev olema, sest kõikvõimalikke vedelaid tegelasi on nagunii kogu linn täis. Vastupidav võib olla, aga kui õiget füüsilist jõudu ei ole, ega siis ikka päris õige asi ei ole. Või mis kasu oleks näiteks Estoloppeti maratonil näiteks ca. 60-dale kohale jõudmisest kui jõuad kangi tõsta vaevalt 45 kilo (reaalsed näited vastupidavusalade sportlaste hulgast).

Millise spordiala esindajatelt on jõusaalis kõige rohkem õppida? Kindlasti poksijatelt - saledad, tugevad, hea koordinatsioon, palju energiat. Võtame järjest ka oma treeningkavasse poksijate harjutusi - alates kõhulihastest. Mina ei ole vähemalt viimase 2 aasta jooksul näinud, et keegi teeks jõusaalis veel raskema kava järgi trenni kui poksijad (taipoksi, vabavõitluse jm analoogsete alade harrastajad). Või nagu ütles üks tuttav poksija, kes osaleb aeg-ajalt küllalt edukalt ka pikamaajooksuvõistlustel - võrreldes poksimatšiga on jooksuvõistlus tõeline puhkus. Ilmselt see nii ongi.

Homme on puhkepäev, laupäeval jätkame tugevamaks saamist võttes aina enam kasutusele ka harjutusi poksijate-võitlejate kavadest.

Muidugi ei ole kõrvale jäänud ka vastupidavuse arendamine - iga jõutrenni kohta tuleb ka üks vastupidavustrenn - võistluste hooaeg ju varsti algamas :)

No comments: