Wednesday, May 4, 2016

Kus saab selgeks parima rulluisutehnika?

Kui Eesti läbi aegade konkurentsitult parim rulluisutaja mulle esmaspäeva lõunal ütles, et ma peaksin ka sel aastal koos teiste rulluisutajatega kaks korda nädalas trennis käima hakkama, võtsin seda esialgu oma peas nii, et "jõuab küll, äkki järgmisest nädalast." Samas ütles ta ka seda, et esimene trenn toimub juba homme. Päeva jooksul hakkas see teema muidugi juba ununema, liiatigi olime samal teemal rääkinud nii 2014 kui 2015 aastal ja siiani ei olnud ma ühistrennidesse jõudnud.
Aga kui õhtul kella 23:00 paiku tuli ka kirjalik kutse teisipäeva õhtusesse trenni, sain aru, et nüüd enam pääsu ei ole :)

Trenni algus oli Saku Suurhalli esises parklas kell 19:00. Jõudsin 5 minutit varem kohale, panin nime kirja ja oligi trenni algus käes. Treenijad, keda oli kokku ca 50 ringis, jagati 4 gruppi - lapsed, algajad, keskmine tase, edasijõudnud. Oma tasemalt peaksin olema keskmise taseme ja edasijõudnute vahepeal, seega valisin madalama poole ehk keskmise taseme.

Keskmise taseme õpilasi juhendas samuti aastaid väga heal tasemel sõitnud Lauri, kes kuulub minu hinnangul ka algaval hooajal Eesti kolme parema rulluisutaja hulka. Seega - ei mingit kahtlust, et saadud õpetussõnad on kõrgtasemel.

Trenn algas peale mõnelauselise teoreetilise osaga ja peale seda läksid lahti erinevad harjutused - asendi sissevõtmine ja hoidmine, ühe jala peal sõitmine, õige tehnikaga tõukamine vaheldumisi parem-vasak jalg, slaalomi sõitmine jne jne - kokku harjutusi 1 tund ja 15 minutit. Mõni harjutus tuli välja paremini, mõni kehvemini ja kokkuvõttes saab öelda, et enne edasijõudnute gruppi minekut tuleks veel vist päris tükk aega keskmise tasemega grupis tehnikat harjutada.

Selle tõestuseks, et trenn oli treeneri poolt antud väga heal tasemel, oli asjaolu, et 1 tund ja 15 minutit möödusid täiesti märkamatult - oli tunne, et alles alustasime ja juba treener ütleski, et 10 minuti pärast lõpetame.

Ühesõnaga - homme õhtul Lauluväljaku juures jätkame!

Vastus pealkirjas esitatud küsimusele - parima rulluisutehnika õpetab kõigile selgeks Rullibuss

Foto Rullibussi kodulehelt

No comments: