Saturday, June 18, 2016

Hea päev

Tegin hiljuti ühe omapärase katse. Kui inimesed kohtuvad, siis ikka küsitakse üksteiselt "kuidas läheb?" või midagi muud analoogset. Kuna minul läheb tavaliselt hästi, olen ka siiani koguaeg nii vastanud: "hästi" Üks hetk aga hakkasin tähele panema, et kui endal on tõesti hästi läinud ja vastadki "väga hästi", "ülihästi" või lihtsalt "hästi", vajub teine vestluspool kuidagi kergelt näost ära, teatades, et tal eriti hästi ei lähe, midagi nagu kusagil oleks ka natuke kehvasti. Katse sisu seisnes aga selles, et vahepealsed paar nädalat vastasin küsimustele "kuidas läheb?" omalt poolt vastusega "kehvasti", "pigem kehvasti", "no tead küll, meil kõigil siin ju läheb tagasihoidlikult" - ja mis juhtus - vestluspartneritega tekkis kohe ühine teema ehk saime ühele lainele - meil mõlemal läheb kehvasti :) ja juttu jätkus tavaliselt pikalt.

Mina suutsin seda kehvasti-minekut kannatada paar nädalat, sest lõpuks hakkaski tekkima tunne, et lähebki päriselt kehvasti. Sest kui koguaeg korrutada juttu stiilis, et "midagi head ei ole", siis vist lõpuks ei olegi. Ega tulegi.

Kuigi neid ridasid kirjutades avaneb aknast suhteliselt udune pilt



on täna ees ootamas siiski ilus päev - nimelt peale seda kui olen saanud oma tööasjadd tehtud, võtan suuna ühte ilusasse kohta, kus õhtul toimub spordiüritus. Jah, just nimelt üritustena olen enda jaoks spordivõistlusi võtma hakanud ja need on tõeliselt head päevad kui tekib piisavalt aega, et spordiüritusel käia. Seda aega võiks muidugi rohkem võtta - on see ju sel aastal alles kolmas üritus.

Kas ja kui hea päev on täna mitmetel Eesti parematel rulluisutajatel, kes varsti stardivad Ostravas MK-etapil, saame kuulda juba mõne tunni pärast. 

No comments: