Tuesday, August 9, 2016

Kalevipoja Rullisõit

Maikuus saadud ja algul väiksena näinud parema jala vigastus (kubemelihase venitus/ rebend) on takistanud rulluisutamist terve see suvi ja nüüd kui suvi hakkab varsti lõppema, ei ole jalg ikka veel päris korras.

Aga et suvi päris ilma rulluisuvõistlusteta ei mööduks, läksin pühapäeval proovima Kalevipoja Rullisõidule, kas saab sõita ja kui kiiresti. Ning olulisem küsimus - kas on mõtet hakata valmistuma Tartu Rullimaratoniks?

Kõik võistlused (siiamaani jooksuvõistlused) kus see suvi käinud olen, on olnud ühes mõttes sarnased - kodunt välja sõites on sadanud paduvihma. Seekord oli tugev vihmasadu Tallinnast Jõgevani, aga võistluspaika jõudes oli vihmasadu järele jäänud. Asfalt oli küll märg ja nii see jäi ka võistluspäeva lõpuni, aga vihma hakkas tugevalt sadama jälle alles siis kui viimane osaleja oli finišijoone ületanud.

Kalevipoja Rullisõit on eraldistardist sõit - minu distantsiks oli 11 km. Märg asfalt, kubemelihase vigastus ja rulluisutamine eriti hästi kokku ei sobi kui eesmärgiks on finišisse jõuda nii, et vigastus veel hullemaks ei lähe kui enne oli. Seega siis - tempo sai valitud võistluse mõttes pigem tagasihoidlik ning rajal otsitud terve distantsi vältel kuivemaid kohti, et uisud tõukel ära ei libiseks. Õnnestus - vigastus ei läinud sõidu jooksul hullemaks. 11 km läbimise aeg 28.35 ning koht 59.

Isiklik eesmärk sai täidetud - distants läbitud nii, et midagi jalaga hullemaks ei läinud, üle tüki aja rullisõpru nähtud - peale võistluse läbimist sai juttu räägitud veel 2 tundi ja lõpuks hakkas tekkima tunne, et ei saagi vist täna kodu poole tagasi sõitma hakata :) Ning mis kõige tähtsam - saab hakata ette valmistuma Tartu Rullimaratoniks mis toimub juba järgmisel pühapäeval ning 2 nädalat peale Tartut toimuvaks Viimsi poolmaratoniks.





No comments: