Friday, August 12, 2016

Poolvigasena maratoniks valmistumas

Järgmisel pühapäeval toimuval Tartu rullimaratonil on sel aastal väike juubel - maraton toimub juba 10-dat korda. Minu jaoks saab see olema 7-s Tartu rullimaraton.

Ettevalmistus oma 7-daks Tartu rullimaratoniks on aga oluliselt keerulisem kui kuuel eelmisel korral - nii sõita ei saa, et valus ei oleks. Viimastel päevadel pole ka jalavalu tõttu öösiti korralikult magada  saanud. Püsti olla ja istuda saab, pikali olles on seis kõige kehvem. Aga minna tuleb, sest Tartu rullimaratoni näol on tegemist rulluisutajate aasta tippüritusega ja sealt eemalejäämine ei tule vähemalt sellise jalavigastuse puhul nagu mul praegu on, kõne allagi.

Kuidas siis ettevalmistus välja näeb? Teha saab trenni jõusaalis, joosta saab (homme on ju Ööjooks Rakveres!), uisutada saab ka vaikselt 10-15 km korraga. Kui palju sellistest trennidest uisumaratoni mõttes kasu on selgub juba üheksa päeva pärast. Igatahes hotellikohad on Tartus kinni pandud 20-22 august, rullid lähevad järgmise nädala alguses hooldusesse ja enda konditsioon tuleb saada nii heaks kui selles olukorras võimalik on. Tundub, et ilm on vähemalt seekord soodne - s.t. jahe - tulemas.

Homme saame juba uued särgid - seekord vist kollased :)

No comments: