Monday, August 29, 2016

Lillepi 42.2

Ei teagi kas põhjuseks oli Tartu Rullimaratonil katkestamine, ultratriatloni mehe Rait Ratassepa võistlemisele kaasaelamine viiel viimasel päeval või midagi veel, aga eile õhtupoole rullitama minnes võtsin kaasa liitri vett ja mõtlesin, et võiks sõita natuke pikemalt kui tavaliselt ja teha vähemalt selle aasta pikim sõit.

Tuuleolud olid võimalikest kõige kehvemad - s.t. puhus läänetuul ja Lillepi pargis tähendab see seda, et mereäärsel pikal sirgel on tuul vastu ja kuna peale pikka sirget tuleb kohe ka tõus otsa, siis teeb selline kombinatsioon ringi läbimise suhteliselt raskeks võrreldes näiteks olukorraga kui puhub idatuul.

Esimesed ringid läksid nagu ikka, kergelt. Paarkümmend meetrit eespool sõitis ka üks sobivas tempos rullitaja, nii et oli hea tempot hoida. Joogipausid olid planeeritud iga 10 km läbimise järel. Esimesed 10 olid kerged, teised 10 ka enam-vähem kerged, kolmas kümme väga kerge ja ka kõige kiirem 10 kogu trenni jooksul. Natuke raskemaks hakkas minema alles kahel viimasel ringil, aga see oli ka loogiline, maraton hakkas ju ikkagi täis saama.

Aega läks maratoni läbimiseks mõni minut üle 2 tunni, mis, arvestades, et sõitsin mõõdukas trennitempos, on päris ilus aeg. Soodsamate tuuleolude korral oleks aeg olnud ca. 7-8 minutit kiirem + oleks kogu sõit olnud märgatavalt kergem. Aga trenni mõttes on rasked tuuleolud võibolla paremadki, tuleb rohkem pingutada.


Lillepi park on hea koht pikema sõidu tegemiseks - kui kõik ilma poolest klapib, proovin 3 nädala pärast teha ühe veelgi pikema sõidu.

No comments: