Sunday, August 14, 2016

Puhas rõõm õhtusest spordist

13.augustil seadsime Andrese ja kompaniiga suuna Rakvere poole, ikka ööjooksule. Sellest on vaikselt ehk kujunemas traditsioon, sest läksime sinna juba kolmandat aastat järjest. Eelnevatel kordadel oleme rahulikult osa võtnud 5 km pikkusest jooksust, aga seekord arvas jooksusemu, et selle 5 km pärast pole sellist sõitu väga mõtet ette võtta ja ehk sihiks end 10 km-le.
Ütlesin sellele ettepanekule küll jah-sõna, aga mida aeg edasi, seda kõhklevamaks ma muutusin ja andsin üsna kindlalt teada, et mina kindlasti kõnnin vahepeal ja terve aeg joosta ei jaksa. 
Rakverre jõudes nägime dekoratsioonide üles panemist, suurte küünalde süütamist pimedamate radade juures ning lõbusat erkkollastes särkides inimmassi. 
Jõudsime minu meelest väga vara kohale, aga kui sai stardimaterjalidel järgi käidud ja üks ergutav kohv joodud ilusas Rakvere teatri (kino?) kohvikus, oligi aeg vahetada riideid ja liikuda starti. 

Ilm oli jooksmiseks ideaalne - jahe ja kergelt niiske. Panin selga oma kõige õhemad ja lühemad riided ning siiamaani ei suuda ära imestada, kuidas osad jooksevad jopede ning pikkade dressidega. 
Olin ka enda jalad kinni plaasterdanud ning enne starti sai natuke spordijooki joodud. 
Jooksu algus oli üllatavalt kerge kuni nii umbes viienda kilomeetrini, kus mõtlesin, et võiks natuke käia. Aga raja ääres oli positiivseid ergutajaid nii palju ja ilm oli nii hea, et see mõte tuli vahepeal pähe, kuid siis ka kadus sama kiiresti. Vahva erkkollane inimmass, hea rahulik jooksukaaslane ja rajatäis erinevaid ergutajaid - kõhutantsijad, tümpsutajad või õllepudelitega vanemad mehed tekitasid motiveeriva kombo ning järsku paistiski 9 kilomeetripost. 

Viimane kilomeeter oli ainus, mis oli raske, sest siis lisasime ka natuke kiirust ning finiš ei paistnud ega paistnud, aga lõpuks siis ikkagi tuli. Kui veel medal kaela pandi, olid emotsioonid kohe täiesti laes. 



Aeglaselt auto juurde kõndides andsid jalad endast siiski märku, aga miski ei suutnud sellel vahval õhtupoolikul enam tuju rikkuda. Ka jooksuaeg ei tulnud üldse paha selle kohta, et ega eriti trenni tehtud pole - 1 h ja 10 min. 
Järgmine aasta uuesti ja suuremalt! :)

Triinu K.

No comments: