Tuesday, December 27, 2016

Lõppeva aasta isiklikud sportlikud tipphetked

Lõppev aasta on isiklikus sportlikus plaanis olnud väga vastandlik - ühelt poolt kahe kuu jagu haiguspäevi ja teiselt poolt isiklik rekord rulluisutamise poolmaratonis Viimsi rullil ja uuele spordiüritusele Rakvere rulluisufestival aluse panek.

Tagasi vaadates tundub muidugi loogiline, et ükskord pidi saabuma aeg kus organism ei pea enam küllaltki suurele tööpingele vastu ja haigestumised hakkavad kergelt tulema, aga et aasta jooksul koguneb 60 haiguspäeva, seda ei oleks osanud uneski näha. Loogiliseks teeb asja muidugi ka see, et viimati olin korralikul puhkusel (s.t. et ei pidanud puhkuse ajal tegema tööd teises keskkonnas) aastal 1998 - sellest sai möödunud suvel juba 18 aastat :) Edaspidi tuleb paremini oma aega planeerida ja ilmselt on siis lootust et ka tervis peab paremini vastu.

Positiivse poole pealt - kuigi sel aastal eriti rullitada ei saanudki, õnnestus siiski hooaja lõpetuseks septembri alguses isiklik rekord poolmaratonis sõita. Põhjenduseks võib öelda, et ju siis olid kõik välised olud soodsad - sobiv temperatuur, hea asfalt, sobivad grupid. Enda vorm kohe kindlasti ei olnud väga hea.


Teine selle aasta kahtlemata suur tippsündmus toimus selle aasta 13. mail (reede!) kell 13.00 TTÜ parklas kui otsustasime, et Eestis peaks rohkem rulluisumaratone edaspidi toimuma hakkama. Õnneks me ei teadnud väga täpselt mida ühe korraliku spordiürituse korraldamine endast kujutab (s.t. kui palju energiat korraldajatelt nõuab) aga hea on, et ürituse väljamõtlejatel oli niipalju tarkust, et ürituse eestvedajaks võtta inimene, kes meist tunduvalt paremini teab kuidas võistlust korraldada. Kuidas see kõik välja tuleb, saab näha juba 3. juunil 2017.a. Rakvere kesklinnas. Ja muidugi loodame, et esimene üritus on alles millegi väga suure algus. Korraldajate mõtted ja tegevused toimuvad juba aastas 2018 ja plaani on võetud kolme ürituse tegemine - ala spetsiifika nõuab 1,5 aastat enne ürituse toimumist korralduslike tegevustega alustamist.

Panen siia veelkord Rakvere rulluisufestivali tutvustava video, sest see lihtsalt tuli nii hea välja:


Mis veel lõppevast spordiaastast meelde on jäänud? Muidugi palju jooksuüritusi, kus osaletud sai - alates ümber Viljandi järve jooksust (kus osalesime tõsi küll kepikõnnis), Jüri Lossmani jooksust Viljandis, Võsul toimunud Südasuve jooksuvõistlusest kuni Tartu Õhtujooksu ja Tartu Sügisjooksuni välja.

Ning muidugi isklikud lemmikjooksjad jooksudel:





Mis ootab ees aastal 2017? Nii palju saab öelda, et lennupiletid Berliini on aprilli alguseks ostetud. Eks ülejäänu selgub jooksvalt ...


No comments: