Wednesday, February 8, 2017

Kodumaine rulluisukalender 2017 hakkab paika saama

Sel aastal on kalender kõigi huviliste jaoks selge juba veebruari alguses. Ei teagi, mis selle põhjuseks täpsemalt on, et tavapärane märtsi teine pool on asendunud veebruari algusega, aga kalender on tänaseks teada ja huvilistel võimalik ennast vähemalt kuuel suuremal jõuproovil proovile panna.

Suuremate võistluste hooaja avab 2-4 juunini toimuv Rakvere Rulluisufestival, kus esimesel õhtul on kavas Rakvere Night Skate - ühissõitmine Rakvere kesklinnas suletud tänavatel, teine päev on lõunast õhtuni täidetud erinevate rulluisuüritustega ja päeva lõpetab kiirel ringil toimuv rulluisumaraton ning kolmandal päeval on kavas eraldistardist võistlus - Lääne-Virumaa lahtised meistrivõistlused.

Võistluste hooaeg jätkub Rullituuri etappidega:
- 11. juuni Tabasalu
- 9. juuli Pärnu
- 6. august Jõgeva

Üks rullitajate oodatumaid võistluseid - Tartu Rullimaraton - toimub sel aastal 19-20 augustil ja programmis nagu ikka esimesel päeval sprindid ja teisel päeval pikemad distantsid.

Kodumaise hooaja lõpetab tavapäraselt 3. septembril toimuv Viimsi rulluisumaraton, mis on viimastel aastatel kujunenud minu lemmikvõistluseks.

Kuna kodumaine hooaeg on väga lühike ja kõik võistlused mahuvad ära 3 kuu sisse, siis paljud Eesti rullitajad alustavad võistluste hooajaga juba aprilli alguses Berliini poolmaratonil, aprillis-mais on korralikke maratone nii Poolas kui Šveitsis ja hooaja teisel poolel septembris-oktoobris on samuti ees ootamas rulluisumaraton Berliinis ning hooaja lõpetuseks sobiv maraton toimub hoopiski Hispaanias. Lisaks juunis muidugi MK-etapp Ostravas, tugevamaid sõitjaid ootab EM jne jne ... ...

Nii et kellele rullitamine meeldib ja on ka reisimise huvi olemas, siis nende kahe ühendamisel saab alates aprilli algusest poole aasta jooksul läbi sõita pool Euroopat ja osaleda paljudel rulliüritustel, kodumaistest tähtsündmustest rääkimata!


No comments: