Monday, August 14, 2017

See Tartu Rulluisumaraton tuleb teistmoodi, kahjuks ...

Alustame natuke kaugemalt. Kui juuni keskpaigas olime Ostravas ja tegin enda ühe kiirema sõidu rulluisurajal, tundus kõik minevat ülesmäge, aga juba paar nädalat hiljem toimunud Pärnu rulluisumaratonil lõppes jõud kummaliselt otsa juba suhteliselt sõidu algusosas. Jah, sõitsin hambad ristis lõpuni et mitte katkestamist kirja saada, aga selle sõidu hinnaks oli kohe järgmisest hommikust alanud kolmepäevane haigus. Tagantjärgi tark olles - oleks pidanud kohe kõrvale astuma kui saabus ebaloomulikult raske tunne. Aga tagantjärgi on ju kõik targad ...

Varsti peale Pärnu etappi järgnes treeninglaager Käärikul ja seal oli juba 100% tunda, et samamoodi enam edasi minna ei saa - tuleb jõuda põhjus(te) jälile miks nii kiirelt jõud otsa saab. Nii vähe seda trenni ka see aasta ju tehtud ei ole et üldse ei peaks sõita jõudma.

Saigi ette võetud käik arsti juurde ja analüüsitud põhjalikult verenäitajaid ja tehtud EKG. Analüüsid näitasid ära põhjused miks ma viimasel ajal üldse sõita ei jõua ja kuna nüüd on põhjused teada saab nendega tegeleda ja lootus on olemas, et kõik vajalikud verenäitajad saavad normi kusagil 3-4 kuuga ja see peaks andma ka spordirajal nö. uue hingamise.

Kahjuks aga jäävad nende 3-4 kuu sisse selle aasta rulluisutamise hooaja tähtsündmused - kodumaine suurim võistlus Tartu Rulluisumaraton ja maailma suurim Berliini rulluisumaraton. Kui algselt mõtlesin mõlemast loobuda, siis tänase seisuga lähen sõidan vähemalt Tartus poolmaratoni rahulikus tempos läbi - muidu tunduks see rullihooaeg erakordselt mage - trenni on tehtud, aga käidud ainult üksikutel võistlustel.

Minu esimene Tartu Rulluisumaraton (2008) osutus
väga väsitavaks, nagu pildilt näha

Seega siis seekord Tartu Rulluisumaratonil 21,1 km ja rivi tagaotsas kulgemine. Aga nagu ütleb ju ka Tartu Rulluisumaratoni loosung - Maraton on Elamus! Loodan seda seekord ka ise kogeda :)

No comments: