Monday, August 21, 2017

Maraton on Elamus ehk minu Tartu Rulluisumaraton 2017

Kuigi jõudsin Tartusse juba laupäeval ja käisin korra ka Tartu Rulluisumaratoni raames toimunud sprindivõistlusi vaatamas, oli põhiüritus ikkagi planeeritud pühapäeva hommikusse. Nimelt algas 21,1 km distants kell 11.00.

Ilm oli rulluisutamiseks ideaalne - ca. 18 kraadi sooja ja kerge tuul, osalejaid ka 21,1 km distantsil Eesti rullivõistluste kohta väga palju (lõpetajaid tuli kokku 253) ja kell 11.00 koos Tartu Maratoni hümniga kõik poolmaratonil osalejad ka teele läksid.

Nii nagu eelmises loos kirjutasin, oli minu selle aasta sõidu taktika teistsugune - sõita terve distants pigem rahulikus tempos ja kindlasti mitte üle pingutada, sest tervislik seisund ei ole täna suuremaks pingutuseks valmis. Alguses oli taktikast väga lihtne kinni pidada - tuul oli esimene pool distantsist tagant ja rullid veeresid nagu iseenesest edasi - ikka väga kerged olid esimesed 10 km.

Ei tea kas oli see tänu üldisele madalale tempole või on kaasa aidanud sellesuvised Käärikul-Otepääl sõitmised, aga Tartu Rulluisumaratoni tõusud tundusid sel korral kuidagi kerged ja mägedest ülessõitmine kujunes puhtaks rõõmuks.

Kui esimesed 10 km olid kerged, siis peale tagasipööret läks tänu vastutuulele natuke raskemaks, aga leides jälle sobiva grupi ning vaheldumisi vedades said ka vastutuulelõigud ilusasti sõidetud. 21,1 km on ikka väga mõnus distants Tartus võrreldes 42,2 km-ga - natuke sõitmist ja juba finiš paistabki - seekord kulus aega 55:46 ja kohaks tuli 87.

Mulle see sõit meeldis. Vaatamata tagasihoitud tempole oli kerge väsimus ikka sees peale finišit, ilus medal kaela ja juba paarkümmend minutit peale lõpetamist olingi lähedalasuvas veekeskuses :)

Ning seekord võib tõesti öelda - Maraton on Elamus!


No comments: