Sunday, February 18, 2018

Milline oleks optimaalne kulu spordivõistlusel käimiseks?

4 nädalat on jäänud rulluisuhooaja avavõistluseni Hispaanias, aga pileteid mul endiselt ei ole ja selleks on ka üks konkreetne põhjus - see reis läheb vist jube kalliks, eriti kui arvestada et reisida tuleks üksi ja lennupiletite hankimine on jäänud viimasele hetkele.

Nelja päeva pikkuse reisi kuludeks olen saanud kokku ca. 1200 € - poole sellest moodustab lennupilet ja teise poole autorent, hotell ja võistlusega seotud kulud. Harrastaja kohta on selline reis vist natuke kallivõitu :)

Võtsin võrdluseks mõned enda järgmised reisid:
- 20-28.03 Horvaatia, kogukulud ca. 600-700 € 8-päevase reisi kohta
- juuli keskel San Francisco - nädal aega ja ca. 1000 €

Vaadates võrdluses olevaid reise, on aru saada, et Hispaania on kallis reisi sihtkoht kui hakata lennupileteid nii vähe aega enne reisi vaatama ja teiseks see üksinda reisimine - autorendi ja hotelli kulusid pole kellegagi jagada.

Seega kui mingit imet ei juhtu (ei saa näiteks imekombel poole odavamat lennupiletit või leiab imekombel kellegi kaasa reisima mis arvestades rulluisutajate vähesust Eestis oleks veel suurem ime kui odava lennupileti saamine), siis korraldan 16-17.03 paiku endale Eestis ise hooaja avavõistluse, seda ilmselt küll jooksmises, sest 1200 € mõnepäevase reisi eest välja käia ei ole mõistlik.

Kusjuures viimased 7 päeva on läinud plaanide kohaselt - pidin hakkama ennast vormi ajama ja ka hakkasin. Söömine oli korralik, unerežiim väga korralik (mõni öö lausa 12 tundi), trenni, tõsi küll veel teha ei saanud väikese terviseprobleemi tõttu (mis on tänaseks juba möödanik!) ja kehakaal langes ka 2,12% ... nii et kohe algav uus nädal algab juba uute tervislike ja sportlike plaanidega ... kuidas täpsemalt, sellest juba nädala pärast kui midagi jälle tehtud on!

Selle nädala üks maitsvamaid sööke - Kuressaares, Auriga
Keskuse kohvikus

No comments: