Sunday, March 25, 2018

Ja ümbermaailmareis ongi alanud

Kui mõnda aega tagasi kirjutasin ümbermaailmareisi plaanidest ja siis kohe sinna otsa esimene planeeritud reis Strasbourgi kohe ära jäi ja lennupiletid ka raisku läksid, hakkas endalegi tunduma. et kas tõesti on nii, et kui tulevikuplaanidest kirjutad, läheb kõik metsa poole ... Seetõttu ei olegi viimase kuu jooksul midagi reisimisest ega ka millestki muust kirjutanud vaid mõtlesin et järgmine lugu tuleb siis kui kusagil juba kohal olen. Ja lõpuks tõesti olen ning seda juba kuuendat päeva :)

Reis sai alguse teisipäeva varahommikul Tallinna lennujaamast kust algas lend Münchenisse ja sealt edasi Spliti. Kui Münchenis oli veel paks lumi maas, siis Splitis tervitas meid juba kevad oma 12 soojakraadiga. Splitist viis reis edasi paarkümmend kilomeetrit eemal asuvasse superilusasse külasse Rogosniczasse, mis on meie reisiseltskonna staabiks järgmised 9 päeva. Sihtkohas nagu ikka - kohvi, ringivaatamine, kohalikud söögid, väike vein ja terve õhtu ettevalmistusi järgmiseks päevaks kui ootas ees sõit Zagrebisse.

Vaade magamistoa rõdult

Zagreb peaks asuma Splitist ca. 4 tunni autosõidu kaugusel, aga kuna ilm oli vilets (väga tugev tuul ja mägedes lumi, miinuskraadid), oli kõige olulisem tunnel suletud ning sõita tuli ringiga - välja sõitsime hommikul kell 9.15 ja tööpäeva lõpuks olimegi juba kohal ...

Zagrebis ootas meid ees luksus; seekordsed kohtumised nõudsid peatumist linna parimas, 5 tärni hotellis - vahest lihtsalt peab sõltuvalt kohtumistest peatuma ilusas kohas. Hotell Esplanade seega.

Vaade Zagrebi kõige kallimast kohast,
hotelli Esplanade toast

Järgmised kaks päeva Zagrebis möödusid rütmis - ettevalmistus - kohtumine - kohvi/ettevalmistus - kohtumine - restoran - kohtumine - õhtusöök - ettevalmistus - kohtumine ... - ühesõnaga kaks päeva pidevat tööd heas keskkonnas. Zagreb kui linn väga suurt muljet ei avaldanud, võibolla ka sellepärast et ilm oli väga külm ja tegemisi omajagu palju ning kõik ootasid tegelikult juba reedet et saaks Spliti-lähedasse Rogoznica-külla tagasi sõita.

Zagrebi vanalinnas

Tagasisõit oli muidugi sama pikk - tubli 7 tundi ning olimegi reede õhtuks kodus tagasi. Paar tundi tööd, nädala tegemised kõik tehtud ja ees on ootamas reisi teine pool mis tuleb juba hoopis teistsugune ... aga sellest juba järgmises loos.

Hea liha on siin hinnas
PS. Hea ülevaate minu ümbermaailmareisist fotodes saab instagramist: https://www.instagram.com/andreskeba/

No comments: