Monday, May 22, 2017

90

Jah, ma tunnistan, käib juba natuke päevade lugemine et selle aasta tähtsaimaks ürituseks - Tartu rulluisumaraoni 21.1 km sõiduks - maksimaalselt heasse vormi saada. Ja kuigi see raha (3000 €), mis on kihlveo võitjale välja pandud ei ole üle mõistuse suur, siis ega Eestis vist väga palju neid spordivõistlusi ei ole, kus auhinnaks on kasvõi 1000 €, suurematest summadest rääkimata. Ja tuleb öelda, et mida suurem summa on mängus, seda rohkem tegutsema paneb!

Mida saab teha 3000 € eest? Käia näiteks viiel Swiss Skate Touri etapil nii et kõik kulud on sisse arvestatud või võtta osa 6-st või 7-st Berliini rulluisumaratonist või osta paar paari kõige uuemaid mudeleid rulluiske või ... variante on ühesõnaga palju ja auhind on võimas :)

Ühesõnaga - 90 päeva on jäänud, kaalu on vaja veel tublisti alla võtta ja rullikiirust koguda. 21.1 km võib tunduda küll lühike distants, aga see on ikkagi ka väga hea vormi korral 44-45 minutit pingutust (eelmise aasta võitja aeg oli äkki 43 min.?) ja nagu teada, on Tartu rulluisumaratonil ka tõuse-langusi, mis omakorda tähendab, et soovitatav on järelejäänud 90 päeva jooksul teha paar 2-3 päevast treeningtsüklit Otepää radadel.

Hea uudis on see, et sellest nädalast algavad rulluisuvõistlused ka Eestimaal ja esimene neist toimub Kiili vallas Kangru külas -  Kangru Rull 2017. Kahju, aga minu jaoks tuli see info liiga hilja - olin juba registreeritud ühele oma lemmikjooksuüritusele - Emumäe jooksule. Sobib ideaalselt praegusesse treeningtsüklisse nö. enda "piinamiseks"

Emumäe võistlusplats, pilt tehtud ülevalt vaatetornist Triinu poolt

No comments: