Tuesday, January 2, 2018

2017.a. omapäraste juhtumiste TOP3

Head uut ja sportlikku aastat kõigile lugejatele! 

Kui spordiradadel ja -võistlustel juhtub tihtipeale nii positiivseid kui ka vähempositiivseid asju, siis 2017.a. juhtus minul lisaks mitu pigem omapärast seika ja järgnevalt tulebki omapäraste juhtumiste TOP3!

1. Kohale nr. 1 tuleb aastal 2017 kohe esimese võistluse stardihetk Berliini poolmaratonilt aprilli alguses. Kuna tegemist oli üldse minu esimese rullitamisega eelmisel kevadel, siis plaan oli võtta vähemalt esimene pool distantsist väga rahulikult ja siis vaadata, et kui jõudu on, võib juurde panna. Suur oli aga üllatus stardis kui avastasin, et olen samal stardijoonel rulluisutamise tippudega - Bart Swingsiga alustades ning meie ja Läti parematega lõpetades. Jah, olin registreerumisel pandud valesse, "speed" gruppi ja rahulikult sõitmise asemel pidin hakkama selle grupi lõpuosaga koos sõitma - nii 3-4 km pidasin vastu, siis hakkasid õnneks järgmise grupi kiireimad sõitjad speed grupi lõpule järgi jõudma. Mina olin selleks ajaks nii läbi nendest esimesest 3-4 km-st et pidasin finišisse jõudmist üldse väikseks imeks. Vot sulle siis head rahulikku kulgemist Berliini kevadistel tänavatel :)

Hooaja algus - kõik on valmis!

2. Koht nr. 2 - Pärnu rulluisumaratoni (minul poolmaraton) keskpaik - nii 10 km ringis. Algus oli olnud ilmselgelt liiga kiire, sõidu käigus oli ilm väga palavaks läinud ja juua ei olnud kaasa võetud. Energia oli poole distantsi peal nii otsas, et katkestasin. Astusin raja kõrvale vilusse, seisin ja mõtlesin hakata vaikselt otse auto juurde tagasi veerema, et koju sõita. Aga just sel hetkel öeldi raja kõrvalt, et äkki ikka prooviks kuidagi selle võistluse lõpuni ära sõita. Ja hakkasingi automaatselt edasi sõitma - alguses väga aeglaselt, siis tuli üks sobiva aeglase kiirusega grupp järgi, võtsin neile sappa ja jõudsingi finišisse. Vot kui palju võib mõjuda raja kõrvalt tulev ergutus täpselt õigel ajal!

Tagantjärgi võttes - Pärnu-sõidu asemel oleks
võinud hoopis lahedamate suviste tegevustega kodus tegeleda

3. Hooaja viimane sõit Berliinis, kuhu läksin ka lihtsalt kulgema. Aga seekord see õnnestuski - algus oli rahulik, distantsi edenedes kiirused natuke kasvasid ja suur oli lõpuks üllatus kui tuli välja et sündinud on isiklik rekord maratonis! See emotsioon oli nii hea, et alanud aastaks on planeeritud Berliini juba 3 starti - tavapärased poolmaraton kevadel ja maraton sügisel ning lisaks üks 10 km sõit juuli lõpus.

Lõpp hea, kõik hea :)

No comments: