Wednesday, November 24, 2010

Maraton 2:44/ 2.päev

Tänane päev on olnud puhkepäev. Päev, kus ei ole teinud mitte midagi spordiga seotut - sellele on eriti kaasa aidanud ilm - muidu oleks ilmselt ühe väiksema jalutuskäigu ikka teinud.

Pean puhkepäeva tegelikult treeningkavas vähemalt sama oluliseks kui treeningpäeva, sest kui liiga palju järjest trenni teha ja liiga vähe puhata, siis on trennide mõju soovitule pigem vastupidine. Eks peamine raskuspunkt ongi trennipäevade - puhkepäevade osas enda jaoks õige vahekorra leidmises. Ja kindel on ka see, et see ajas muutub - kui täna sobib mulle näiteks 4 trenni- ja 3 puhkepäeva nädalas, siis varsti on need arvud 5 ja 2, kevadest 6 ja 1 ... ja eks siis paistab edasi. 1 puhkepäev nädalasse peaks ka edaspidi jääma, lihtsalt mõnel päeval võib 1 trenni asemel 2 hakata olema.

Puhkepäevadel on alati olnud peamine väljakutse ennast võimalikult vähe väsitada. Tihtipeale on aga juhtunud nii, et oled õhtuks rohkem väsinud kui trennipäevadel. Täna saab küll öelda, et puhkepäev õnnestus väga hästi ja see peaks olema tunda ka homses jooksutrennis !

No comments: